Auto beletteren? Eerst een vectorbestand!

Uw wilt uw auto beletteren en heeft een mooi ontwerp gemaakt in bijvoorbeeld word of paint. Uw signbedrijf kan hier niets mee en moet het bestand omzetten naar een epsvector bestand. Hier zijn kosten aan verbonden en soms zelf zo hoog dat u ervan schrikt.

Stuur dan vandaag nog uw bestand op naar Vectorman en ontvang van ons een vrijblijvende offerte. Wij zetten uw bestand al vanaf € 15,- om in een professioneel vectorbestand! U kunt deze daarna oneindig vergroten en gebruiken voor al uw sign en drukwerk!

Wat zijn vector bestanden?

Vector bestanden zijn bestanden die opgebouwd zijn uit lijnen. Dit houdt in dat u de afbeelding oneindig kunt vergroten. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld uw logo op een groot spandoek wil laten drukken, of op uw gebouw wilt laten plaatsen. Ook voor het vervaardigen van een logo op kleding is een vector bestand handig, omdat de machines die een kledingdrukker gebruikt, deze kan snijden.

Een pixel bestand, en daar bedoelen we jpg, gif, png, bmp etc. mee, kan niet oneindig worden vergroot omdat dan de afbeelding niet meer scherp is. Als voorbeeld nemen we de karate-karakters van hiernaast. Wanneer deze als afbeelding (in dit geval een jpg) vergroot wordt zal de afbeelding onscherp worden (zie 2 afbeelding). Wanneer het bestand een (eps) vector bestand is (zie afbeelding 3), verschalen de lijnen mee zodat altijd een scherpe afbeelding overblijft!

Wat is eps?

Eps, staat voor Encapsulated PostScript en is de bestands-extensie die normaal gesproken word gebruikt voor vectorbestanden met het programma Adobe Illustrator. U krijgt dus altijd een .eps bestand (zoals: voorbeeld.eps). Dit bestand kan uw drukker of grafische vormgever altijd gebruiken!

Wanneer heb ik een (eps) vector bestand nodig?

Wanneer u een bedrijfslogo hebt, maar deze niet als vector, dan kunt u deze niet zomaar vergroten zonder kwaliteitsverlies (zoals hierboven beschreven). Het is daarom een must om u bedrijfslogo als een eps vector bestand in uw bezit te hebben. Stel, u wilt u bedrijfsauto beletteren, dan heeft u niets aan een klein jpg bestandje (tegenwoordig kan men wel digitaal beletteren, maar dan moet u wel een hoge resolutie afbeelding hebben), omdat deze niet mooi op uw auto komt. Een vectorbestand van Vectorman zal bestaan uit lijnen die per kleur ook in lagen verdeeld zijn, zodat de beletteraar deze simpel kan plotten en kan plakken op uw auto!

Vaak zie je een vector bestand wat erg goed in elkaar zit, maar nog steeds niet geplot kan worden, omdat lijnen over elkaar heen lopen. Bij Vectorman zorgen wij ervoor dat u bestand zo gemaakt wordt dat deze ook direct geplot kan worden!

Geïnteresseerd? Al vanaf € 15,- heeft u uw vectorbestand! Vraag vandaag nog een offerte aan!