Vector bestand

Een vector bestand is altijd scherp!

 

Een vector bestand is een digitaal bestand wat opgebouwd is uit lijnen. Dit houdt in dat u de afbeelding oneindig kunt vergroten zonder kwaliteit verlies!
Dit is ideaal als u bijvoorbeeld een logo op een groot spandoek wilt laten drukken, of op uw gebouw wilt laten plaatsen. Ook voor het vervaardigen van een logo op kleding of uw auto is een vector bestand handig, omdat de machines die de drukker of beletteraar gebruikt, deze kan snijden.
Een pixel bestand, en daar bedoelen we jpg, gif, png, bmp etc. mee, kan niet oneindig worden vergroot omdat dan de afbeelding niet meer scherp is. Als voorbeeld nemen we de vis van hiernaast. Wanneer deze als afbeelding (in dit geval een jpg) vergroot wordt zal de afbeelding onscherp worden (zie afbeelding 1). Wanneer het bestand een (eps) vector bestand is (zie afbeelding 2), verschalen de lijnen mee zodat altijd een scherpe afbeelding overblijft (afbeelding 3)!

Vectorman maakt voor u uw vector bestand!

Bij Vectorman zetten wij deze pixel afbeeldingen om naar een vector bestand. Eigenlijk kunt u het zien als de afbeelding digitaal overtrekken. Door jarenlange ervaring kunnen wij heel snel werken en naast een logo kunnen wij zelf “realistische” afbeeldingen namaken! Voor “normale” logo’s zorgen wij er ook voor dat deze eventueel in de gevraagde kleur is en goed in elkaar zit om ook geplot (gesneden sticker voor autobelettering bijvoorbeeld) te worden. Dit doen wij door de kleuren in verschillende lagen te zetten en deze niet te laten overlopen. Wanneer lijnen over elkaar heen lopen snijt een plotmachine het bestand niet goed uit.

Geïnteresseerd? Al vanaf € 15,- heeft u uw vectorbestand! Vraag vandaag nog een offerte aan!