Vector maken

Uw wilt een vector maken, maar heeft geen tijd of weet niet hoe dit moet. Dan bent u bij Vectorman aan het juiste adres!

Wij maken van vrijwel elke pixel afbeelding een vector bestand. Dus heeft u een logo die u alleen als jpg afbeelding hebt en uw drukker zegt dat de kwaliteit niet goed genoeg is. Stuur deze dan vandaag nog op en ontvang een vrijblijvende offerte! Onze reactie is meestal zeer snel en wij hanteren een levertijd van 24-uur!

Een vector maken doe je zo

Wij gebruiken een vectorprogramma waarmee we uw afbeelding overtrekken. Eigenlijk is het net zoiets als op een lichtbak een tekening overtrekken. Vectorman zet uw afbeelding snel, handmatig en plotterklaar om naar een vector bestand!

Al vanaf € 15,- heeft u uw vectorbestand! Vraag vandaag nog een offerte aan!

Wat zijn vector bestanden?

Vector bestanden zijn bestanden die opgebouwd zijn uit lijnen. Dit houdt in dat u de afbeelding oneindig kunt vergroten. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld uw logo op een groot spandoek wil laten drukken, of op uw gebouw wilt laten plaatsen. Ook voor het vervaardigen van een logo op kleding is een vector bestand handig, omdat de machines die een kledingdrukker gebruikt, deze kan snijden.

Een pixel bestand, en daar bedoelen we jpg, gif, png, bmp etc. mee, kan niet oneindig worden vergroot omdat dan de afbeelding niet meer scherp is. Als voorbeeld nemen we de karate-karakters van hiernaast. Wanneer deze als afbeelding (in dit geval een jpg) vergroot wordt zal de afbeelding onscherp worden (zie 2 afbeelding). Wanneer het bestand een (eps) vector bestand is (zie afbeelding 3), verschalen de lijnen mee zodat altijd een scherpe afbeelding overblijft!

Wat is eps?

Eps, staat voor Encapsulated PostScript en is de bestands-extensie die normaal gesproken word gebruikt voor vectorbestanden met het programma Adobe Illustrator. U krijgt dus altijd een .eps bestand (zoals: voorbeeld.eps). Dit bestand kan uw drukker of grafische vormgever altijd gebruiken!

Wanneer heb ik een (eps) vector bestand nodig?

Wanneer u een bedrijfslogo hebt, maar deze is geen vector, dan kunt u deze niet zomaar vergroten zonder kwaliteitsverlies (zoals hierboven beschreven). Het is daarom een must om u bedrijfslogo als een eps vector bestand in uw bezit te hebben. Stel, u wilt u bedrijfsauto beletteren, dan heeft u niets aan een klein jpg bestandje (tegenwoordig kan men wel digitaal beletteren, maar dan moet u wel een hoge resolutie afbeelding hebben), omdat deze niet mooi op uw auto komt. Een vectorbestand van Vectorman zal bestaan uit lijnen die per kleur ook in lagen verdeeld zijn, zodat de beletteraar deze simpel kan plotten en kan plakken op uw auto!

Vaak zie je een vector bestand wat erg goed in elkaar zit, maar nog steeds niet geplot kan worden, omdat lijnen over elkaar heen lopen. Bij Vectorman zorgen wij ervoor dat u bestand zo gemaakt wordt dat deze ook direct geplot kan worden!

Geïnteresseerd? Al vanaf € 15,- heeft u uw vectorbestand! Vraag vandaag nog een offerte aan!